Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

™CeraPlus

הדור החדש של מגיני עור

שומרים על עור בריא סביב הסטומה מהיום הראשון

הכירו את הדור החדש של מגיני העור מבית הוליסטר – ™CeraPlus.
מגן העור עם טכנולוגיית ה-*Remois, השומר על עור בריא סביב הסטומה מהיום הראשון.

גירויי עור לא מוכרחים להיות חלק מהחיים שלך עם סטומה, הם פוגעים באיכות החיים.
היום, עם הדור החדש של מגיני העור מסוג ™CeraPlus, אפשר למנוע אותם כבר מההתחלה.
גירויי עור סביב הסטומה עלולים לגרום לדליפות וכאב, אשר מובילים לירידה משמעותית באיכות החיים.

בהוליסטר מאמינים שלך ולעור שלך, מגיע יותר.

מגיע לך מגן עור מסוג

™CeraPlus

*טכנולוגיית הRemois היא טכנולוגיה של Alcare Co, Ltd

למה לבחור במגני עור מסוג

™CeraPlus

מגני עור מסוג ™CeraPlus מועשרים בסרמיד, מולקולה הנמצאת בעור של כולם, המייצרת שכבת הגנה על העור.

שכבת ההגנה הטבעית הנוצרת באמצעות הסרמיד מייצרת עמידות בפני מזהמים חיצוניים ומונעת איבוד נוזלים ובכך שומרת על הלחות הטבעית של העור.

שימוש במגני עור מסוג ™CeraPlus מונע את הנזקים הנוצרים בעור בעקבות הסרת המגן, התולשת את תאי השכבה החיצונית של העור יחד עם הסרמיד.

מחקר ה-ADVOCATE הוכיח כי מגני עור מסוג ™CeraPlus, מפחיתים למעלה מ-25% מגירויי העור סביב הסטומה.

מעוניינים בקבלת ערכת התנסות ללא עלות?

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם.

1551 SEP 2024

מהי סטומה

ניתוח סטומה הוא ניתוח מציל חיים. סטומה היא פתח מלאכותי הנעשה בדופן הבטן, בתהליך ניתוחי. ניתוח סטומה מסיט את הנתיב שבו הגוף מפריש שתן או צואה. הצואה או השתן המופרשים מפתח הסטומה נאספים לתוך שקית ייעודית המוצמדת למגן עור המודבק לדופן הבטן.

הניתוח נדרש במקרים של מומים מולדים, סרטן, מחלות מעי דלקתיות, דיברטיקוליטיס, בריחת שתן ומחלות רבות אחרות. הצורך בסטומה יכול להיות גם כתוצאה מפציעה קשה בבטן או באגן, בתאונת דרכים או במהלך שירות צבאי. ניתוח סטומה יכול להתבצע בכל גיל, הוא יכול להיות זמני או קבוע והוא אינו מוריד את תוחלת החיים.

שלושה סוגים של סטומה

קיימים שלושה סוגים של סטומה: קולוסטומי, איליאוסטומי ו-יורוסטומי.
בכולם מתבצעת הסטה ממערכת העיכול או שלפוחית השתן.

קולוסטומי (colostomy)

פתח המנקז את המעי הגס. המנתח יסיט חלק מהמעי הגס מתוך הגוף, ויעביר אותו החוצה, דרך הבטן, תוך תפירה שלו לצורך הצמדה למיקומו החדש. בדרך כלל, תמוקם הסטומה בצד השמאלי של הבטן.
קצב היציאות דרך הסטומה משתנה מאדם לאדם. בדרך כלל, הסטומה תפעל 1-3 פעמים ביום. הצואה המופרשת קשה, ודומה לעתים קרובות לצואה רגילה.

איליאוסטומי (ileostomy)

פתח המנקז את המעי הדק, בחלק המכונה אילאום (ileum). המנתח יסיט חלק מהמעי הדק מתוך הגוף, ויעביר אותו החוצה, דרך הבטן, תוך תפירה שלו לצורך הצמדה למיקומו החדש. בדרך כלל, תמוקם הסטומה בצד הימני של הבטן. איליאוסטומי תהיה בדרך כלל פעילה יותר, וההפרשה תהיה דלילה יותר מזו של קולוסטומי. בחלק התחתון של שקית האיליאוסטומי ישנו פתח המאפשר לרוקן על פי הצורך את ההפרשות הנאספות בשקית, אל השירותים. את שקית האיליאוסטומי אליה נאספת ההפרשה יש לרוקן 3-6 פעמים ביום ולהחליפה פעם ביום.

בחלק מניתוחי הסטומה של מערכת העיכול, הסטומה היא זמנית: היא מיועדת לאפשר למערכת העיכול להתאושש תקופה מסוימת ולבסוף נסגרת בניתוח נוסף. בחלק מניתוחי הסטומה, הסטומה היא קבועה.

יורוסטומי (urostomy)

(מוכר גם כמוביל איליאלי ileal conduit): פתח המוליך ומנקז את השתן אל מחוץ לגוף. המנתח לוקח קטע מהמעי הדק, ומחבר את צידו האחד לשופכנים המובילים את השתן מהכליות, תוך יצירת נתיב זרימה חדש לשתן. הקצה השני של הנתיב הזה מועבר החוצה דרך הבטן, ליצירת יורוסטומי. הניתוח כולל בדרך כלל גם כריתה והסרה מלאה של שלפוחית השתן אולם זה תלוי בכל מקרה לגופו. סטומה כזאת ממוקמת בדרך כלל בצידה הימני של הבטן, ותבלוט מעט החוצה על מנת לאפשר לשתן לצאת מהגוף. בחלק התחתון של שקית יורוסטומי משולב פקק או ברז, המאפשרים לנקז על פי הצורך את השתן הנאסף בשקית, אל השירותים.

הטיפול בסטומה

הטיפול השגרתי בסטומה מיועד להבטיח פינוי מסודר של הפרשות הגוף, תוך שמירה על הסטומה עצמה ובמיוחד על בריאות העור סביב הסטומה.
טיפול נכון ותשומת לב לתזונה ולהפרשות, יכולים לאפשר לרוב האנשים עם סטומה חיים חברתיים ומקצועיים מלאים, בריאים ופעילים, וחיי מין תקינים.

בתקופה שלאחר הניתוח, הסטומה משנה לעיתים קרובות את גודלה וצורתה.
חשוב לרכוש מיומנויות טיפול עצמי, כולל בחירת הציוד בהתאם למבנה הבטן, מבנה הסטומה ולמיקום הסטומה.

הטיפול בסטומה כולל:

שמירה על בריאות העור

העור סביב הסטומה אמור להיות כפי שהיה לפני ניתוח הוצאת הסטומה - ללא גירוי, פריחה או אדמומיות. הוא אמור להיראות דומה לעור בריא בכל מקום אחר בגוף.

ריקון שקית האיסוף

ריקון שקית האיסוף באופן קבוע יכול לעזור בהפחתת הסיכון לנזילה וריח לא נעים.

החלפת מגן העור

מגן העור הוא החלק החשוב ביותר בשמירה על בריאות העור סביב הסטומה. תפקיד מגן העור הוא לספק איטום טוב סביב הסטומה ושמירה על בריאות העור מההתחלה, כדי למנוע היווצרות של גירויים בעור סביב הסטומה. ישנם מגני עור בעלי דבק מחוזק המאפשרים החלפת מגן עור בתדירות נמוכה יותר. החלפת מגן העור תיעשה לפי צורך ובהתאם לסוג הדבק של מגן העור.

החלפת שקית האיסוף

את השקיות אפשר לקבל בגדלים שונים ועם תכונות שונות, כדי להתאים אותן לצרכים הנדרשים. חשוב לרוקן את השקית כשהיא מלאה כשליש או חצי מנפחה המקסימלי.

לחיות עם סטומה

רב האנשים עם סטומה יכולים לנהל חיים רגילים תוך הקפדה על תזונה וטיפול נכון בסטומה

תזונה

חזרה לתזונה רגילה לאחר ניתוח סטומה יכולה להיות לא פשוטה. על מנת לעזור למערכת העיכול לחזור לתפקוד רגיל ולשפר את מרקם הצואה כדאי לשלב מזונות מוצקים בתזונה. מומלץ לאכול תזונה מאוזנת שתעזור בביסוס פעילות סטומה תקינה, לאכול לאט וללעוס היטב את המזון, לשתות הרבה מים ולהוסיף בהדרגה מזונות שונים כדי לבדוק את התאמתם למערכת העיכול. הרכב התזונה יכול להשפיע על כמות הגזים הנוצרים ועל הריח. במידה ויש חשד שמזון מסוים גורם לבעיות עיכול, מומלץ לנסות לאכול אותו מספר פעמים, בהפרשים של מס' שבועות, לפני שמחליטים להימנע ממנו.

מיניות

לעיתים קרובות, אנשים העומדים בפני ניתוח סטומה חוששים מהשפעת הסטומה על חיי המין ומערכות היחסים שלהם.
החדשות הטובות הן שסטומה לרב לא פוגעת בתפקוד המיני ופעילות מינית, לא פוגעת באדם עם סטומה או בסטומה עצמה.
אנשים עם סטומה ובני זוגם מוצאים את הדרך שמתאימה להם לקיים אינטימיות. למשל, ניתן לרוקן את שקית האיסוף לפני קיום יחסי מין, להשתמש בשקית איסוף אטומה או להשתמש בחגורה המסתירה את השקית ומצמידה אותה לגוף.

כושר גופני

פעילות גופנית ושמירה על כושר גופני יכולים לעזור בתהליך ההחלמה לאחר ניתוח סטומה, וברגע שהגעת להחלמה מלאה והצוות הרפואי מאשר, ניתן אף לעסוק בספורט תחרותי. אנשים עם סטומה יכולים לשחות, לגלוש בסקי מים או סקי שלג, לשחק גולף, טניס, כדורעף, סופטבול, לרכוב על אופניים, לשוט בסירה או לרוץ, בדיוק כפי שעשו לפני הניתוח.
רק פעילויות גופניות בהן יש מגע גופני צמוד כמו כדורגל, קרב מגע, כדורסל, וכן הרמת משקל כבד, אינן מומלצות לאנשים עם סטומה.

לבוש

אנשים רבים מודאגים שלא יוכלו ללבוש את הבגדים הרגילים שלהם לאחר ניתוח סטומה או שאחרים יראו את שקית האיסוף בולטת מתחת לבגדים. בפועל, ברב המקרים, אין סיבה לדאגה. שקיות האיסוף דקות מאוד ומוצמדות היטב לגוף כך שאנשים עם סטומה יכולים ללבוש את אותם הבגדים שלבשו לפני הניתוח ורב הסיכויים שאיש לא יבחין בשקית האיסוף.
יחד עם זאת, מומלץ לרוקן את שקית האיסוף באופן קבוע על מנת למנוע בליטה שלה כאשר היא מלאה מידי.

שמירה על בריאות העור סביב הסטומה

שמירה על העור סביב הסטומה חשובה כדי למנוע גירוי בעור ועל מנת לשמור על איכות חיים טובה. אנשים עם סטומה משתמשים במגן עור סביב הסטומה על מנת להגן על העור ולהחזיק במקומה את שקית האיסוף. מגן העור נדבק הכי טוב לעור נקי ויבש. לפני הדבקת מגן העור כדאי לנקות את המקום עם מים בלבד מאחר ושאריות סבון וחומרי ניקוי אחרים יכולים להפריע להדבקתו. חשוב לבדוק את מצב העור סביב הסטומה בזמן שמחליפים מגן עור או שקית איסוף. במידה ומופיעים אדמומיות, סדקים או לחות בעור סביב הסטומה יש לפנות לעזרת הצוות הרפואי.

ציוד סטומה

אתם או יקירכם, חיים עם סטומה ומחפשים דרך לשמור על עור בריא?

אנו מבינים שחיים עם סטומה יכולים להוות אתגר, ואנחנו רוצים לעזור לכם להרגיש בנוח.

אנו מציעים מגוון רחב של מוצרים ופתרונות שיכולים לעזור למנוע ולטפל בסיבוכים בעור סביב הסטומה.

עם המוצרים שלנו, אפשר לחזור ליהנות מהחיים ללא חשש לגבי העור שלכם

שאלות נפוצות

לא צריך להתבייש בניתוח הסטומה וגם לא כדאי לשמור אותו בסוד.

כמו כל אדם אחר, אנשים עם סטומה אוהבים את הפרטיות שלהם. יחד עם זאת, חשוב שאנשים עם סטומה ישתפו את הרופאים, המטפלים שלהם, בני/בנות זוגם/זוגן או כל אדם אחר, המעורב בתהליך ההחלמה שלהם, על כך שעברו ניתוח סטומה. כדאי לשקול לשתף גם את המנהל הישיר בעבודה או את אחד החברים במקום העבודה. אנשים עם סטומה צריכים להרגיש בנוח לגבי מה הם מספרים ולמי. לפעמים מספיק לספר שהם עברו ניתוח בטן מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים.

אם אנשים עם סטומה מתחילים קשר רומנטי חדש, כדאי לשוחח עם בני הזוג החדשים על החיים עם סטומה בהקשר של חיי מין, הבאת ילדים לעולם וקבלה של המשפחה המורחבת. אם מדובר באנשים שכבר יש להם ילדים, מומלץ לענות על השאלות של הילדים בצורה פשוטה, כנה ותואמת לגילם של הילדים.

כדאי לבדוק את שקית האיסוף מידי פעם כדי לראות אם צריך לרוקן אותה לפני שהיא מתמלאת יותר מידי, דבר העלול להוביל לנזילה. בדיקת השקית מומלצת במיוחד לפני היציאה מהבית או לפני שמתרחקים ממקום בו יש שירותים נוחים.

רב האנשים עם סטומה מעדיפים לרוקן את שקית האיסוף כאשר הם יושבים על מושב האסלה והשקית מונחת בין רגליהם. במצב זה ניתן להחזיק את תחתית השקית כלפי מעלה, לשחרר את הסוגר של השקית ולפתוח בזהירות את השקית ולרוקנה לתוך האסלה. לאחר ריקון השקית, יש לנקות את השקית מבפנים ומבחוץ בעזרת נייר טואלט ולסגור חזרה את השקית בעזרת הסוגר.

החלפת מערכת שקית האיסוף תלויה בעמידות ובאיכות ההדבקה שלה. לרב, יש להחליף את המערכת כל שלושה עד שבעה ימים. הופעת גירוי, כמו גירוד או צריבה, מסמן שיש להחליף את מגן העור. החלפות תכופות מידי או שימוש ארוך מידי באותה מערכת איסוף יכולים לגרום לפגיעה בעור שסביב הסטומה.

קודם כל, כדאי לתכנן את המקלחת לזמן שבו המעיים פחות פעילים. את המקלחת אפשר לעשות עם או בלי מערכת שקית האיסוף. אין חשש להתקלח ללא מערכת האיסוף מאחר ואין שום בעיה בחשיפה רגילה של הסטומה למים או לאוויר. מים לא יכולים להיכנס לגוף דרך פתח הסטומה. במידה ומתקלחים עם מערכת האיסוף, ניתן להשאיר את המערכת כמו שהיא או לכסות אותה עם יריעת פלסטיק על מנת שתישאר יבשה.

לאנשים עם סטומה אין הגבלות מיוחדות בזמן נסיעות. הם יכולים לצאת לקמפינג, להפליג ולטוס מסביב לעולם. מומלץ לארוז לנסיעות פי שניים ציוד סטומה מזה שהיה נדרש לתקופת זמן דומה בבית. במקרה של טיסה, כדאי ליתר ביטחון לארוז חלק מהציוד בתיק האישי למקרה שהמזוודה לא תגיע ליעדה. אם מדובר בנסיעה ברכב, יש לשמור את הציוד במקום קריר. חשוב לזכור שחגירה נוחה ומותאמת של חגורת הבטיחות לא תפגע בסטומה.

לפני נסיעות, מומלץ להכין רשימה של רופאים ומרכזים רפואיים רלוונטים הנמצאים במקום אליו נוסעים, וכן להצטייד בתרופות מתאימות לעצירות או שלשול. לפני טיסה, כדאי לבקש מהרופא המטפל אישור להעלות למטוס ציוד ותרופות לסטומה.

1716 SEP 2023

המידע מוגש לציבור בחסות חברת ניאופרם ישראל

למידע ושאלות נוספות יש לפנות לצוות הרפואי המטפל

© כל הזכויות שמורות לניאופרם ישראל (1996) בע"מ. אין לעשות כל שימוש בסימן מסחר HOLLISTER מבלי אישורה מראש ובכתב של ניאופרם ישראל.

חשוב לדעת!

המידע, הסרטונים והתכנים באתר זה הינם כלליים ואינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. בטרם השימוש בתרופות ו/או מוצרים יש לעיין בהוראות השימוש, הנחיות ואזהרות, ובעלון לצרכן כפי שאושר על ידי משרד הבריאות הישראלי. ניאופרם דואגת לספק מידע עדכני ואמין ככל שניתן באתר זה; יחד עם זאת, ניאופרם אינה מתחייבת לעדכניות מוחלטת ולשלמות מוחלטת של המידע באתר. כל שימוש שייעשה במידע המופיע באתר הוא על אחריות המשתמשים בלבד.

יצירת קשר

למידע נוסף אנא השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

ניאופרם (ישראל) 1996 בע"מ, בנין ניאופרם, רח' השילוח 6, ת.ד 7063, פתח-תקוה 4917001,
טל: 03-9373737, פקס: 03-9264267, Email:callcenter@neopharmgroup.com
www.neopharmisrael.com